Το eTwinning έργο «Our Schools, Our Cities» υλοποιήθηκε την περίοδο 01/03/2018 – 31/08/2018 στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκπαιδευτικής πλατφόρμας eTwinning και επικεντρώθηκε στη διερεύνηση του σχολείου και της πόλης ως ζωντανών χώρων μάθησης, ιστορίας και κοινωνικής εμπειρίας.
Στόχος του έργου ήταν να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες να γνωρίσουν ο ένας τον τρόπο ζωής και το περιβάλλον του άλλου, να συγκρίνουν τα σχολικά συστήματα και να ανακαλύψουν ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν των πόλεων στις οποίες ζουν. Μέσα από τη συνεργασία και την ανταλλαγή εμπειριών, οι μαθητές προσέγγισαν την έννοια της πόλης όχι μόνο ως γεωγραφικό χώρο, αλλά ως φορέα ιστορίας, πολιτισμού και συλλογικής ταυτότητας.
Οι δραστηριότητες του έργου ενίσχυσαν την παρατήρηση, την έρευνα και τη συγκριτική σκέψη, ενώ παράλληλα καλλιέργησαν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και ψηφιακής μάθησης. Το σχολείο αναδείχθηκε ως ενεργό μέρος της τοπικής κοινωνίας και η πόλη ως εκπαιδευτικό πεδίο, όπου το παρελθόν συνομιλεί με το παρόν.
Το Our Schools, Our Cities συνέβαλε στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών, προωθώντας την κατανόηση της διαφορετικότητας και την ιδέα ότι οι ευρωπαϊκές πόλεις, παρά τις ιδιαιτερότητές τους, μοιράζονται κοινές προκλήσεις, αξίες και προοπτικές.




